ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ ΠΥΛΗΣ

ΠΥΛΗ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΙΩΝ

ΤΗΛ / FAX : 22630 31357

                                    

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ     ΚΑΙ   ΓΟΝΕΩΝ   ΚΑΙ   ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ , ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Η καθημερινή λειτουργία του σχολείου ξεκινά στις 8:15 π.μ. με την συγκέντρωση και την προσευχή στον προαύλιο χώρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η έγκαιρη προσέλευση όλων ,δίνει το στίγμα της καλής οργάνωσης, της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας, αλλά και παρέχει την δυνατότητα ενημέρωσης των μαθητών/τριων σε διάφορα θέματα από την Διεύθυνση του σχολείου.

Μαθητές /τριες που καθυστερούν την πρώτη διδακτική ώρα, δεν μπαίνουν στην τάξη και παίρνουν απουσία, η οποία ΔΕΝ δικαιολογείται. Σε ειδικές περιπτώσεις μπαίνουν στις τάξεις με άδεια της Διεύθυνσης

Δεν δικαιολογούνται απουσίες μαθητών /τριων από ενδιάμεσες διδακτικές ώρες, που οφείλονται σε καθυστέρηση προσέλευσης στο μάθημα ή επιλεκτική παρακολούθηση μαθημάτων.

Εξαιρούνται μαθητές/τριες , που απασχολούνται σε ομάδες εργασίας του σχολείου( θεατρικά , χορωδίες, σχολικές γιορτές, αθλητικές ομάδες, παρελάσεις κ.λπ.) και πάντοτε με άδεια της Διεύθυνσης.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ , ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

Οι ανακοινώσεις του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου και των Πενταμελών , θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου , στα διαλείμματα και με την έγκριση της Διεύθυνσης.

Οι μαθητές σέβονται και υπακούουν στις υποδείξεις των καθηγητών εφημερίας της σχολικής μονάδας.

Όλοι οι μαθητές της τάξης θα πρέπει να απευθύνονται στον εφημερεύοντα καθηγητή ή τον υπεύθυνο καθηγητή της τάξης τους προκειμένου να καταγγείλουν οποιοδήποτε συμβάν. Οι εν λόγω καθηγητές φροντίζουν για την επίλυση του ζητήματος ή εφόσον υπάρχει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα το θέτουν υπόψη του Συλλόγου καθηγητών και του Διευθυντή.

Οι μαθητές επιβάλλεται να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στους καθηγητές του σχολείου. Η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι ευπρεπής και στην συνομιλία τους , να απευθύνονται σε όλους στον πληθυντικό.

Η συμπεριφορά των καθηγητών προς τους μαθητές /τριες, θα είναι συμπεριφορά, που συνάδει με Δημόσιους Λειτουργούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το δεύτερο και το τέταρτο διάλειμμα του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥΣ , περιμένοντας να αρχίσει το επόμενο μάθημα.

Σε κάθε διάλειμμα, οι μαθητές βγαίνουν όλοι από την αίθουσα και οι εκάστοτε επιμελητές παράθυρα για να αεριστεί ο χώρος.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Ή ΑΛΛΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ( ΜP3 Κ.Λ.Π ), ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Όποιος μαθητής /τρια έχει ανάγκη επικοινωνίας το σχολείο διαθέτει τηλέφωνο που μπορεί να χρησιμοποιήσει αφού πρώτα πάρει άδεια από τον εφημερεύοντα καθηγητή.

Οι εφημερεύοντες/ουσες καθηγητές/τριες, θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στην θέση τους , σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα που καταρτίζεται απ την Διεύθυνση. Σε περίπτωση άλλης υποχρέωσης θα ενημερώνουν έγκαιρα τη διεύθυνση , για την αντικατάσταση τους.

Σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής /τρια , απουσιάζει λόγω ασθένειας , ή άλλης αιτίας, το κενό αναπληρώνεται από άλλους καθηγητές /τριες, που έχουν κενό και βρίσκονται στον χώρο του σχολείου. Σε αυτή την περίπτωση ( Κενό ) , κανένα τμήμα δεν βγαίνει στο προαύλιο, χωρίς επιτήρηση από καθηγητή αναπλήρωσης. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ο σωματική ακεραιότητα των μαθητών /τριων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ή Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΥΤΟ ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ/Α, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ   - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ

   Α. Ο υπεύθυνος καθηγητής /τρια οφείλει να ενημερώνει ενυπόγραφα τους γονείς και κηδεμόνες , αλλά και τους ίδιους τους μαθητές , όταν οι απουσίες ξεπεράσουν τις 30.

Οφείλει δε να αποστείλει ή να επιδώσει, τα υπηρεσιακά σημειώματα στους γονείς , ενυπόγραφα.

   Β. Σύμφωνα με την νομοθεσία : μαθητής ο οποίος έχει 64+1 Γυμνάσιο/50+1 Λύκειο, αδικαιολόγητες απουσίες , επαναλαμβάνει την τάξη.

   Γ. Μαθητής/τρια , που έχει ΠΑΝΩ από 114 δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες μαζί , επαναλαμβάνει την τάξη.  

   Δ. Μαθητής/τρια, που έχει 114 , από τις οποίες , οι ΠΑΝΩ από τις 64 Γυμνάσιο/50 Λύκειο είναι αδικαιολόγητες, επαναλαμβάνει την τάξη.

Οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να παρακολουθούν την φοίτηση των παιδιών τους, όσον αφορά ιδιαίτερα τις απουσίες.

Έχουν δικαίωμα να δικαιολογήσουν απουσίες ,μέσα το πολύ σε 10 εργάσιμες ημέρες, από την πραγματοποίηση τους.

Έχουν δικαίωμα να δικαιολογήσουν μέχρι 10 ημέρες το σχολικό έτος.

Δεν έχουν δικαίωμα να δικαιολογήσουν μονόωρες , και πάνω από 2 συνεχόμενες ημέρες απουσίας του παιδιού τους.

Στις πάνω από τις 2 συνεχόμενες ημέρες , χρειάζεται ιατρική βεβαίωση.

     ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ , ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ:

Α. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ , ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ .

Β. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ.

Γ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ , ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ,ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ , ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Δ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ , ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Ε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΣΤ. Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ.

Ζ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ , ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Η. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ Π.Χ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΠΙΘΑΝΟ ΚΕΝΟ, Κ.Λ.Π. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ? ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΖΗΜΙΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΦΘΟΡΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ.

     ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ , ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΙΣΟΠΟΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ή ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ.

ΙΑ. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΙΒ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΝ / ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ , ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ /Α ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ή ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΟΥΣ   ΚΑΘΕ     ΤΕΤΑΡΤΗ.

   ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014, ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΡΟΣΕΥΧΗ :   8:15 Π.Μ.

1η διδακτική ώρα :   8:15 ? 9:00

2η διδακτική ώρα :   9:10 ? 09:55 (ΑΛΛΑΓΗ)

3η διδακτική ώρα :   09:55 ? 10:40

4η διδακτική ώρα :   10:55 ? 11:40 (ΑΛΛΑΓΗ)

5η διδακτική ώρα : 11:40 ? 12:25

6η διδακτική ώρα : 12:35 ? 13:10 (ΑΛΛΑΓΗ )

7η  διδακτική ώρα : 13:10 ? 13 :55

Η ώρα τώρα

Επισκέπτες

Today 0

Yesterday 0

Week 2

Month 0

All 2609

Currently are one guest and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Login Form

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top